Ontdek de tips van Niels Piette, recruiter bij Styrolution

Styrolution situeert zich in de proceschemie en maakt deel uit van de chemiecluster in de haven van Antwerpen. Styrolution rekruteert vooral gespecialiseerde, technische profielen. 

DO’s

–        Maak je CV aantrekkelijk, zorg dat je eruit springt. We hebben eens een sollicitatie ontvangen van iemand die zichzelf had gephotoshopt tussen de beelden van onze advertenties: schitterend!

–        Zorg ervoor dat je een persoonlijk e-mailadres kan doorgeven waarin je naam voorkomt en vermijd genante voicemail aansprekingen. Denk professioneel. Zorg ervoor je goed bereikbaar bent op de contactgegevens die je doorgeeft.

–        Solliciteer enkel doelgericht voor vacatures die je echt aanspreken. Vergezel je CV van een tekst waarin je je motivatie beschrijft. Dit hoef niet lang te zijn maar maak zeker dat die ene belangrijke motivatie of troef van jou eruit springt. Vraag raad aan mensen die je goed kennen.

–        Pas je voorkomen (kledij, accessoires, piercings, …) aan op basis van de functie waarvoor je solliciteert. (zoek het midden tussen ‘overdressed’ en ‘underdressed’) Draag in ieder geval kleren waar je je goed in voelt.

–        Kom op tijd! Er zijn sollicitanten die enkele dagen op voorhand de route naar ons bedrijf al eens rijden, heel slim! Je weg vinden in de haven is nu eenmaal niet evident. En dan hoef je hierover al niet te stressen wanneer je onderweg bent naar je sollicitatie. Ben je toch verhinderd om er tijdig te geraken, houd het telefoonnummer van je contactpersoon bij de hand zodat je tijdig kan verwittigen.

–        Wees voorbereid! Weinig mensen vragen op voorhand wat er verwacht wordt. Hier kan je echt mee scoren, sommige mensen nemen hun voorbereiding mee naar de sollicitatie, dat is een absolute ‘do’! Tijdens het interview: ga zeker niet gokken wanneer je het antwoord op een vraag niet weet. Wees eerlijk, zeg dat je het niet weet, misschien helpt de interviewer je dan wel op weg. Bereid je antwoord voor op de moeilijke vragen die kunnen komen. Houd geen info achter.

–        Durf kritisch te zijn en neem niet alles voor vanzelfsprekend. Vraag om verduidelijking. En vul aan als je denkt dat je je niet voldoende duidelijk hebt kunnen maken.

–        ‘En waarom kies je voor ons?’ Bereid je voor op deze vraag, misschien ken je wel iemand die er al werkt? Een interviewer heeft ook voor die firma gekozen, misschien kan je ook vragen waarom hij/zij dat gedaan heeft?

–        Ben je benieuwd naar hoe het bedrijf er verder uitziet? Waarom niet gewoon vragen of je een rondleiding kan krijgen!

–        Stel vragen! Als je de job echt wilt heb je vast en zeker een heleboel vragen, lijst ze op voorhand op en zorg ervoor dat je de 3 belangrijkste vragen zeker hebt kunnen stellen.

 

DON’Ts

–        Een absolute don’t: vergis je niet van naam, ken je contactpersoon en het bedrijf waarvoor je solliciteert! Yep, we maken het mee dat sollicitanten niet goed weten op welk bedrijf ze aanwezig zijn.

–        Laat je emoties nooit de overhand nemen. Ook als je wordt afgewezen kan je hieruit leren; vraag rustig feedback. Misschien kan men je advies geven? Of kom je wel in aanmerking na het volgen van een opleiding?

–        Behoud je kritische ingesteldheid en zelfrespect. Zeg niet ‘ik ben bereid om alles te doen’ of ‘ik kan alles leren’. Het is niet verkeerd om duidelijk te maken wat jouw verwachtingen zijn over de invulling van een job. Komt dat totaal niet overeen met de verwachtingen van de werkgever, dan zit je hier waarschijnlijk ook niet op je plaats.