Ontdek de tips van Siska Tack, business partner bij Boss Paints

Siska Tack is HR Business Partner bij Boss Paints.
Ontdek haar tips & tricks, do’s & dont’s.

Do’s

KEN JEZELF – Een passende job vinden begint met een goede zelfkennis. Wie ben ik? Wat kan ik? Waar ben ik goed in? Wat wil ik? Vind je dit moeilijk? Vraag dan eventueel input of feedback aan mensen die jou goed kennen, die je vertrouwt, die eerlijk tegen jou zullen zijn. bvb je beste vriend(in), je broer of zus, je partner, je vader of moeder.

KIES EEN BEDRIJFSCULTUUR DIE BIJ JE PAST – De ene wil graag werken in een bedrijf met een informele sfeer, met een vlakke structuur, waar iedereen met de voornaam wordt aangesproken en waar veel samen wordt gewerkt om resultaten te halen. Een ander wil beoordeeld worden op zijn individuele prestaties op korte termijn en snel doorgroeien naar een hoger niveau.  Beiden zullen bedrijven kunnen vinden die bij hen passen.

EEN SOLLICITATIEGESPREK IS EEN KENNISMAKING, GEEN VERKOOPGESPREK –  Een sollicitatiegesprek is een gesprek om kennis te maken, van beide kanten. Zoals in de liefde: je gaat op verkenning om de zien of jullie bij elkaar passen. Zijn wij de juiste match? Wees dus jezelf, doe je niet anders voor dan je bent. Als je jezelf teveel verkoopt, loopt je het risico dat je in een job terecht komt die eigenlijk niet echt bij je past. Ik wil liefst een partner die echt bij me past, of een jas die me goed past, geen jas die 2 maten te groot of 2 maten te klein is.

 

DON’T:

TREK GEEN MAATPAK AAN ALS JE JE DAAR NIET PRETTIG IN VOELT EN NOOIT ZO ZOU WILLEN GAAN WERKEN! – Soms zie je het echt aan kandidaten: die voelt zich echt niet comfortabel in het pak dat hij aan heeft. Trek kleren aan waarin je je goed voelt, die tonen ‘Dit ben ik’,  ‘Zo zie ik er uit op een normale werkdag’ en niet: ‘Zo zie ik er uit op de begrafenis van mijn groottante.’