Hoeveel verdient een account executive in een PR-kantoor?

Een interview door Elisah Van den Heuvel.

Helen Van den Poel

Wat houdt je job in?
Ik werk voor het communicatie en PR agentschap oona. oona is voornamelijk gespecialiseerd in Fashion PR. Ik heb 8 klanten waar ik fulltime voor werk en ik verzorg ook mee de showroom van Oona. Hier stellen we de collecties van onze klanten voor aan de pers en stylisten. Ze kunnen de stukken zien, aanraken, passen,… Het gaat telkens om de collecties van het volgende seizoen. Deze winter hebben we SS18 (spring summer 2018) voorgesteld, in april starten we met FW18 (fall winter.

Ik vind het een hele leuk job. Ik ben altijd al bezig geweest met mode en nu is het mijn beroep. Er is bovendien veel variatie. Ik schrijf persberichten, organiseer persevents, onderhoud contact met journalisten en influencers,… We werken ook alleen maar met jonge, leuke collega’s. Voor ik het weet is mijn dag om.

Welke zaken maken je al dan niet gelukkig op je job?
Ik krijg veel appreciatie voor wat ik doe van mijn naaste collega’s en van het management. Er wordt veel rekening gehouden met wat je graag doet en waarin je uitblinkt en het management stimuleert je om daarin verder te groeien, wat echt cool is. Ik kan ook altijd terecht bij mijn collega’s. Ik voel me dus goed ondersteund. Het enige minpunt is dat er te veel werk is voor ons allen om te dragen, maar er wordt veel aan gedaan om dat te veranderen.

Wat vind je belangrijk in een job?
Ik vind het vooral belangrijk dat ik het leuk genoeg vind om het dag in dag uit te doen, maar dat er ook ruimte is om het los te laten. Ik werk om te leven, niet om te werken. Work life balance is dus belangrijk. Daarnaast vind ik ruimte voor persoonlijke groei en toffe collega’s erg belangrijk. Sfeer doet echt heel veel.

Ben je een loyale werknemer?
Ik werk nog geen jaar voor oona, dus moeilijk te zeggen. Ik denk dat ik wel loyaal ben, zolang het bedrijf waarvoor ik werk me genoeg werkplezier biedt en me kansen blijft geven om me te ontwikkelen.
Vind je het belangrijk om goed ondersteund te worden door je leidinggevende?
Super belangrijk. Ik wil genoeg verantwoordelijkheid krijgen, maar ik wil toch het gevoel hebben dat er iemand is die me kan ruggensteunen en werk kan overnemen mocht het nodig zijn. Maar dat telt evengoed voor mijn collega’s. Wetende dat je collega’s je steunen en je willen helpen als dat nodig is, geeft voldoening.

Is je werkgever flexibel?
Ja. We werken normaal van 9 tot 18u in een 39-urenstelsel. Maar we mogen voor bepaalde redenen wel van thuis uit werken. Over het algemeen werken we echter vanop kantoor. Ik werk namelijk in de showroom waar stylisten op bezoek komen om kledij uit te lenen. Er moet dus altijd iemand zijn. We zijn met 4 collega’s die vast in de showroom werken om er zeker van te zijn dat er altijd iemand is om de stylisten te ontvangen.
Ook om 9u30 beginnen kan wel eens, ter compensatie van overuren.

Hoeveel verdien je?
Ik verdien €2380 bruto, ik heb een iPhone, gsm-abonnement, Macbook pro en, maaltijdcheques. Ik ben tevreden over mijn loon, het is in mijn ogen een goed startersloon.

Wat is je ambitie?
Ik wil groeien in het bedrijf en uiteindelijk volledige verantwoordelijkheid krijgen over klanten. Nu deel ik mijn klanten met de accountmanager.

Hoeveel dagen vakantie heb je?
28 dagen.

Zou je salaris opgeven voor meer vakantie?
Nee, maar ik zou onbetaald verlof nemen mocht dat nodig zijn.

Als je zou kunnen kiezen, verkies je een leuke werksfeer of loon?
Leuke werksfeer absoluut, zolang ik maar kan rondkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *