Zo pak je vergaderen anders aan

Vergadering op het werk met koffie

Zo pak je vergaderen anders aan

Als het gaat om vergaderingen kom je snel vast te zitten in een eindeloze cyclus van grijze vergaderruimtes, koffie en het gekende whiteboard. Maar wat als vergaderen leuk en verfrissend kon zijn? Gelukkig zijn er tal van alternatieve manieren om samen te komen.

1. Lekkere brunchvergadering

Wie zegt dat vergaderingen alleen kunnen plaatsvinden op kantoor zelf? Waarom niet de dag beginnen met een heerlijke brunch terwijl je ideeën uitwisselt en zo tot een succesvolle strategie komt? Een ontspannen brunchsetting creëert een informele setting die de communicatie bevordert en de betrokkenheid van het team vergroot.

2. Leuke picknick in het park

Voeg wat frisse lucht toe aan je vergaderingen met een picknick in het park. Wat hapjes en drankjes, een warm en zonnig weertje, en geniet van een informele vergadering te midden van de natuur. De verandering van omgeving kan de creativiteit stimuleren en een gevoel van welzijn bevorderen.

3. Sportieve ‘vergaderwandeling’

Wie zegt dat je aan een tafel moet zitten om te vergaderen? Ga de deur uit en maak een wandeling terwijl je brainstormt en in gesprek gaat met elkaar. ‘Vergaderwandelingen’ kunnen niet alleen de bloedsomloop bevorderen en de geest verfrissen, maar ze kunnen ook zorgen voor meer open gesprekken en nieuwe perspectieven.

4. Creatieve workshop

Organiseer een creatieve workshop als alternatief voor traditionele vergaderingen. Denk aan schilderen, beeldhouwen, of zelfs samen koken. Door samen iets creatiefs te doen, kunnen teamleden hun probleemoplossende skills aanscherpen en nieuwe manieren ontdekken om samen te werken.

5. Verrassende themavergadering

Voeg wat plezier toe aan uw vergaderingen door een thema te kiezen. Of het nu gaat om een retrofeest, of een kostuumwedstrijd, het kiezen van een thema zorgt ervoor dat de deelnemers van de vergadering er zin in hebben!

Of het nu gaat om een informele brunch, al wandelend vergaderen, of een creatieve workshop, er zijn tal van alternatieve manieren om samen te komen. Door de traditionele vergaderingen in een nieuw jasje te steken, creëer je veel meer animo om deel te nemen aan de meeting. Maar dat is niet het enige pluspunt van deze alternatieve vergaderingen.

Waarom outside-the-box denken werkt?

Een informele setting, zoals een picknick of een wandeling, kan een gevoel van gelijkheid bevorderen. Dit kan leiden tot een grotere deelname en een meer inclusieve besluitvorming. Ook kunnen een nieuwe routine en omgeving de creativiteit prikkelen. In plaats van vastgeroest te zitten aan een vergadertafel, kunnen alternatieve vergaderingen nieuwe perspectieven bieden en innovatieve ideeën lospeuteren.

Alternatieve vergadermethoden verbeteren de communicatie door een meer ontspannen en open sfeer te creëren. Dit kan de teamdynamiek versterken en de samenwerking verbeteren.

Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt, kunnen alternatieve vergadermethoden de productiviteit daadwerkelijk verhogen. Door de frisse lucht op te snuiven tijdens een wandelende vergadering of door de geest op te frissen met een creatieve workshop, hebben teamleden meer energie en focus. Dit leidt dan weer tot efficiëntere vergaderingen en betere resultaten.

Vergaderingen verhuizen naar alternatieve locaties kan ook het welzijn en de gezondheid van werknemers ten goede komen. Het breken van de dagelijkse routine draagt bij aan een positieve gemoedstoestand. En wie wil dat nu niet?

Op een alternatieve manier vergaderen biedt tal van voordelen, dus waarom niet eens uitproberen? Organiseer jouw volgende vergadering op een alternatieve manier en ontdek zelf de voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *