Toch nog een diploma secundair onderwijs behalen? Zo begin je eraan!

diploma secundair onderwijs

Ben je ooit gestopt met het secundair onderwijs nog voor je je diploma in handen had? Begint het stilaan te kriebelen om dat diploma secundair onderwijs toch te behalen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen reden tot paniek! Zowerkthet.be helpt jou met veel plezier om dat diploma alsnog te bemachtigen. Dit is wat je kunt doen én wat het jou kan opleveren.

Of je nog student bent of niet, het einde van de zomervakantie gaat aan niemand voorbij. September markeert voor veel mensen een nieuw begin. Heb jij de afgelopen maanden opnieuw zin gekregen om jouw diploma secundair onderwijs toch nog in de wacht te slepen? Dan overtuigt de volgende informatie jou misschien om back to school te gaan!

Wat zijn de voordelen van een diploma secundair onderwijs?

Je vindt gemakkelijker een job mét diploma. Jouw diploma secundair onderwijs is een mooie basis om potentiële werkgevers te overtuigen van jouw kunnen. Het feit dat je toont dat je jezelf hebt ingezet om dit diploma toch nog te behalen, kan een extra pluspunt zijn tijdens sollicitaties. Daardoor laat je zien dat je discipline en motivatie hebt. Dat zijn voor elke werkgever in ongeacht welke sector twee belangrijke eigenschappen die men graag ziet terugkomen in een werkkracht.

Kan ik als volwassene mijn diploma secundair onderwijs halen?

Absoluut. Of je pas vorig jaar de schoolbanken achter je liet of al een tijdje op de arbeidsmarkt vertoeft, je kunt altijd opnieuw starten met het trachten behalen van je diploma. De enige voorwaarden om je diploma secundair onderwijs te verwerven via het volwassenonderwijs? Je moet minstens 18 jaar zijn en je moet voldoen aan de voorwaarden voor wettig verblijf in België. Als volwassene kun je zowel kiezen voor thuis-, avond- of dagonderwijs. Ook de examencommissie behoort tot een optie. Alle wegen leiden naar dat diploma!

Hoe begin ik aan het behalen van mijn diploma secundair onderwijs?

Goed dat je er opnieuw wilt invliegen! Maar hoe begin je daar nu eigenlijk aan? Online platformen zoals zowerkthet.be gidsen jou maar al te graag doorheen de wereld van het volwassenonderwijs. Via de website kun je jezelf aanmelden onder de subpagina ‘ik wil een diploma’. Meld je jezelf hierop aan? Dan gaan de begeleiders van zowerkthet.be gratis met jou op zoek naar een geschikt traject om jouw diplomadoel te bereiken. Extra ondersteuning betekent extra motivatie én een duidelijkere weg om tot die eindbestemming te geraken. Voor, tijdens en na je traject biedt dit type platform een luisterend oor om jou met succes doorheen die studie te loodsen. Elke duwtje in de rug is welkom, toch?

Wat moet ik allemaal weten voor ik mijn diploma secundair onderwijs opnieuw wil behalen?

Heel simpel: je moet gewoon weten dat je het graag wilt doen. Stel je vraag op zowerkthet.be. Laat ons weten welk soort onderwijs je voorkeur geniet en je krijgt advies op maat in je mailbox.

Wil je graag thuis in zelfstudie de leerstof bekijken? Eerder zin om terug op de schoolbanken te zitten overdag? Alleen maar tijd over in de avond na je werk? Het kan allemaal, en vooral: elke manier is evenwaardig.

Verder is het belangrijk om te weten welke richting je graag wilt uitgaan. Heb je nog niet echt een idee waar je interesses zoal liggen? ‘Stel je vraag via de site via de knop ‘ik wil een diploma’. De coaches van zowerkthet.be overlopen rustig alle vragen met jou, om zo het best mogelijke parcours voor jou samen te stellen.

Denk voor deze vragen bijvoorbeeld eens na over wat je allemaal al gedaan hebt. Welke ervaring heb je al? Wat zou je later graag willen doen? Welke extra skills heb je of dewelke wil je graag verder ontwikkelen? Op basis van al die vragen formuleert zowerkthet.be een antwoord in de vorm van een duidelijk plan met een duidelijk doel om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Stap voor stap bekijken de coaches dan samen met jou op welke manier en op welk tempo je alles het best aanpakt. We got you(r) back (to school)!

Heb je nog meer vragen over het behalen van een diploma secundair onderwijs of ben je benieuwd welke diensten zowerkthet.be allemaal voor jou kan leveren?  Surf dan naar zowerkthet.be om een antwoord te vinden op al jouw werk gerelateerde vragen. Zodra we jouw vraag binnenkrijgen, kijken we samen waar jij naar op zoek bent en hoe we je het best kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *