Chat GPT als sollicitatiehulp

Zeg vaarwel tegen eindeloze jobsearches die niets opleveren. Met deze commando’s schakel je Chat GPT in als jouw persoonlijke sollicitatiebutler. 10 tips voor 3x zoveel kans op een uitnodiging!
Chat GPT kan je helpen bij verschillende aspecten van je sollicitatie: jobbeschrijvingen begrijpen, cv aanpassen aan de vacature, profielschets schrijven, LinkedIn profieltekst schrijven, een motivatiebrief schrijven, vaak gestelde vragen tijdens je sollicitatiegesprek beantwoorden.

1. Begrijp de jobbeschrijving goed

“Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden in deze job? Maak een top 3 van de belangrijkste verantwoordelijkheden voor de functie van [functienaam].”

  1. 2. Personaliseer je cv, schrijf hem op maat van de vacature

“Kan je mijn cv aanpassen aan de functie van [functienaam] bij [naam bedrijf]? Hier is de functieomschrijving: [plak hier de functieomschrijving] en hier mijn cv [plak hier de tekst van je cv].”

  1. 3. Schrijf een professionele profielschets voor bovenaan je cv

“Kan je gebruik makend van mijn cv een profielschets schrijven die past bij deze [functienaam]? [plak hier de tekst van je cv]”

  1. 4. Optimaliseer de bullets op je cv

“Kan je deze opsomming in mijn cv herschrijven gebruik makend van duidelijke en impactvolle woorden en zo mijn verwezenlijkingen in de verf zetten? [plak hier de tekst van je cv]”

  1. 5. Schrijf een goede profieltekst voor LinkedIn

“Kan je een goede LinkedIn profieltekst schrijven op basis van mijn cv? [plak hier de tekst van je cv]”

  1. 6. Specifieke vaardigheden highlighten voor een bepaalde vacature

“Kan je mijn specifieke vaardigheden [kleef hier vaardigheden] omschrijven uit mijn cv [plak hier de tekst van je cv]? Beschrijf mijn specifieke vaardigheden [kleef hier vaardigheden] in duidelijk verstaanbare spreektaal alsof je mij bent.”

  1. 7. Een motivatiebrief schrijven

“Kan je een gepersonaliseerde motivatiebrief schrijven voor de job [functienaam] bij [naam bedrijf]? Hier in de functieomschrijving [plak hier de functieomschrijving] en hier mijn cv [plak hier de tekst van je cv].”

  1. 8. Bereid je goed voor op een sollicitatiegesprek

“Welke vaardigheden en ervaring benadruk ik best in een sollicitatiegesprek voor de functie van [functienaam] in de [sector-/branche-naam]?”

  1. 9. Vaak voorkomende vragen tijdens een sollicitatiegesprek

“Welke zijn de 10 vragen die bedrijven het vaakst stellen tijdens een sollicitatiegesprek voor de functie van [functienaam]?”

  1. 10. Vragen beantwoorden tijdens je sollicitatiegesprek

“Kan je een antwoord formuleren op de vraag [kleef hier de sollicitatievraag] gebruik makend van mijn cv [plak hier de tekst van je cv]? Zorg ervoor dat je beschrijvende taal gebruikt en voeg meetbare resultaten toe.”

Er zijn nog meer sollicitatiedingen waarbij Chat GPT je kan helpen. Lees er alles over in onze komende nieuwsbrief en bekijk zeker ook onze educatieve filmpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *