Sollicitant naar sterrenrestaurant

ZWH_portret_Wim_Kersbergen_2

 

Zonder diploma hoger onderwijs noch ervaring met een welgemikt CV doorstoten naar de top?
Wim (23) bevrijdde zich dankzij de coaching en tips op zowerkthet.be van een nakende depressie en bedient nu foodies uit de hele wereld. In stijl.

“Ik zat al bijna een half jaar werkloos thuis. Het kostte me bijzonder veel moeite om gericht te solliciteren. Ik gaf me over aan de wil van een interimkantoor.” Wim werkte hard en gedreven op verschillende plekken, maar het systeem haalde hem onderuit. “Telkens ik me op een werkplek goed in mijn vel begon te voelen, werd ik telefonisch bedankt. En weer opgevist. En bedankt. Keer op keer liep ik met mijn kop tegen de muur. Mijn zelfbeeld kelderde tot er welhaast niks meer van overbleef.” En toen ontdekte Wim zowerkthet.be. Hij vulde het registratieformulier in, bestudeerde de aanbevelingen van recruiters en liet zich coachen. “Ik kreeg gouden tips en mijn CV werd grondig en gefundeerd onder handen genomen. Alle ruis verdween. Ik leerde een CV en een brief op maat van de aanbieder te schrijven. Het gaf me nieuwe moed.”

CV à point
“Ik zond een killer van een motivatiemail naar een toprestaurant, werd meteen opgebeld en uitgenodigd voor een gesprek. De dag daarop nam ik de lift naar de hoogste verdieping van het MAS, trok een pak van Café Costume aan en serveerde gerechten waarvan ik de naam nauwelijks kon uitspreken.” Wim werkt intussen al twee maanden bovenop het MAS in tweesterrenrestaurant ‘t Zilte. “Dit is letterlijk en figuurlijk een job op topniveau. Ik knijp me elke dag in de arm voor de kansen die ik hier krijg.” Hij duikt in een wereld van nieuwe smaken en bouwt aan zijn toekomst. “Van hieruit kan ik ver kijken. Ik proef de springplank naar de wereld.”

Motivatie bien cuit
“Mijn wil om te werken was groot. Dat zag Viviane, de vrouw van topchef Vicky Geunes. Ze zag geen graten in mijn gebrek aan ervaring en gaf me een kans dankzij mijn sollicitatiebrief. En door de fonkeling in mijn ogen, denk ik.” Vooral de directheid en eerlijkheid in de communicatie werd zijn grootste troef. Zowel in zijn sollicitatiebrief als tijdens het gesprek. “Als je je anders, beter of slimmer voordoet dan je bent, val je achteraf toch maar door de mand. Zowerkthet.be leerde me het belang van een correct CV.”

Job al dente
“Ik loop de schoenzolen van onder mijn voeten hier in ‘t Zilte, maar ze hebben me nodig. Dat is wezenlijk. Mijn werkweek is zwaar, maar ik voel tenminste dat ik lééf. En ik hoor bij een topteam! Dat laatste maakt me nog gelukkiger dan mijn paycheck.”

ZWH_portret_Wim_Kersbergen_

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *